Lichtkrant

De Lichtkrant 

                                      in  de Kliniekstraat  48    9050 Gentbrugge

Het was op een koude decemberdag 2010 dat de firma Day light ,  op onze gevelmuur van het gebedshuis Cara Nova o Maria een lichtkrant aanhechtte .

Wij hadden de aanvraag binnengebracht op de Provincie , maanden ervoor. De bedoeling was onze activiteiten bekend te maken afgewisseld met mooie verzen .

De aanvraag werd geweigerd met als reden : de boodschappen zouden onrust verstoren in de zo rustige wijk .

De architect Johan Rutgeers, die het project getekend had, vroeg me om in beroep te gaan , hij had voldoende argumenten om hun duidelijk te maken dat dit tegen de wet was.

Hij zelf zou voor de commissie verschijnen en de lichtkrant verdedigen .Hij haalde het.

Na enkele weken kregen we de goedkeuring .

Zo zijn we dan die vrijdagavond, samen met de kinderen en tieners van de gebedsgroep, op straat gekomen en heeft priester Johan Dewitte de lichtkrant ingezegend .Wij zongen onze vreugde uit :” Uw Woord is een lamp voor mijn voet en een licht op mijn pad “.

Ja, zo is het : de mooie verzen zijn het” Woord van God.”

Iedere week verschijnen er 10 andere Bijbelverzen op het bord , ze worden vooral gekozen volgens de liturgische kalender .

We vragen ons dikwijls af wat doet het nu als de mens op straat of in het ziekenhuis het Woord leest ……

Hier wil ik enkele  kleine maar deugddoende getuigenissen geven …

 

-        Ik sta aan de poort en een oud vrouwtje komt naar me toe en  zegt : Zuster wie schrijft er daar die mooie teksten op het bord ? Madammeke  , ze komen allemaal uit de Bijbel  . O, dat is mooi…..

-       2 fietsende parochianen zien me staan en met de duim in de lucht en kijkend naar de lichtkrant roepen ze : dat is goed hé , ja zéér goed , zegt de ander .

-       Ik zie een jongeman aan het joggen , hij vertraagt zijn pas , leest de lichtkrant en zwaait me even toe ….

-       Ik krijg bezoek van een oude collega van het ziekenhuis : ze zegt” Zuster dat is nogal iets op de muur. Iedere morgen als ik de patienten kamer binnen kom en de gordijn openschuif is het kijken : wat zou het vandaag zijn , en als mijn collega vraagt wat is het zeg ik : “Zet uw hart op de Liefde “ 1 Kor.14,1

Je ziet dat nergens hé , positieve boodschappen !!!

-       We ontmoeten één van de directieleden van het ziekenhuis hij zegt: jullie zijn modern met die flash,flash op de muur  , dat is gedurfd hé!!!!

-       Ik zie een jonge vrouw wandelen met de hond , ze stelt zich tegenover de lichtkrant aan het  raam en leest rustig de teksten .

 

-       Wij kregen een mail toegestuurd deze Mevrouw schrijft : Bedankt voor de bemoedigende  Bijbelteksten . Ik ben een kanker patient  en kom dus regelmatig in de St. Jozefskliniek , als ik  moet wachten op één of andere behandeling , of de uitslag van de scanner moet afwachten , dan ben ik dikwijls bemoedigd door de Bijbelteksten op jullie  lichtbord . Gods Woord keert nooit ledig terug .Ik hoop en geloof dat ook nog andere mensen de zegen hiervan mogen ervaren . Moge Gods Zegen ook voor jullie allen zijn.Biba.

 

Wij zeggen onze lieve God dank dat Zijn Woord op straat mag verschijnen en gelezen worden.

Wat denk je ? echte ,pure evangelisatie  !

 

Ik druk ook mijn dank uit aan de Heer Johan Rutgeers die de moed had beroep aan te tekenen en concrete stappen te zetten .

 

Ik dank M.Myriam die iedere week opnieuw de Woorden in de pc steekt , wat toch enkele uurtjes duurt, en ze dan doorzendt .